Jdi na obsah Jdi na menu
 


O všem možném, hlavně o výcviku...

6. 1. 2009

Komentáře

Přehled komentářů

rozhodčímu

(Michal, 23. 3. 2009 21:42)

dobrý den..nejde ani tak o spor jako kritiku,která padá na adresu IPA,stanovy jsou jaké jsou a každý máme vyhraněné své,jen mi připadá zbytečné něco kritizovat.co respektovat tak jak to je a jít cvičit to co je mi bližší.souhlasím s některými vašimi poznámkami je to tak,ale zase je fajn koukat na přesnost a provedení cviků.ta pesnost je to co se mi líbí a je pravda,že trend některých psovodů je hroznej,ale což..je to sport a nikdo z nás by neměl kritizovat něco v čem zatím na nic nedosáhl..TART je služební použitelnosti,ale tím se dá bavit i mimo cvičební prostor,ale pravda je i možná taková,že některými cviky mi to nabourá cvik nároďáku,ale to jen má myšlenka a nikomu ji nenutím.jinak děkuji za příspěvek je určo osvětlením a přiblížením faktu.

Nároďák

(Linda, 23. 3. 2009 21:22)

... ale toho nároďáku je fakt škoda... byla to taková zlatá střední cesta a mě osobně se líbil nejvíc :(. Už sem něco málo o změnách slyšela a nechat si zmrzačit psa na žebříku kvůli pár bodům... Tart neni špatnej, ale je spíš pro ty co uplatňujou psa v praxi (hlídání apod.) Na IPO se moc hezky kouká, ale názor na něj mám pořád takovej smíšenej...

Rozhodčí

(Péťa, 23. 3. 2009 20:56)

Nevíme kdo si, ale konečně další TARŤÁK. Já to řikal, že IPO je na úpadku a po změnách už i nároďák.

Pro Lenku

(Eva, 23. 3. 2009 20:41)

Jo, to máš teda pravdu, že jsme to měla řešit hned, taky že příště s tim čekat nebudu. Ale spíš hlavně doufám, že žádný příště už nebude!
Je fakt, že já jsem byla vevnitř(tudíž jsem na to neviděla), ale ani ty ode dveří taky rozhled všude nemáš. A to, že v tu chvíli, když přibíhali na tvý zavolání, nebyli u kotců, neznamená, že tam nebyli vůbec. Tohle neni nic proti tobě nebo Petrovi, mě nejde o to, vás prudit, jde mi o bezpečnost a zamezení takovýmhle situacím do budoucna!!!
Navíc, pokud vím, byla jsi to ty, kdo mi v létě připomínal, že mám mít Rustyho pod dohledem, na vodítku, že by mi ho ten tvůj mohl seprat. A tak se divím, že když tohle o Donym víš, nemyslíš dopředu, nepředvídáš a nesnažíš se mu v případných konfliktech zabránit. I ty sama musíš totiž snad uznat, že když se svým psem nejsi, nemůžeš ho mít stoprocentně pod dohledem!

stopy

(pro jjjjj, 23. 3. 2009 20:39)

a proč se to bude vědět až takhle pozdě???

pro Lenku

(Michal, 23. 3. 2009 20:37)

to už si snad děláš srandu ne!!!..pokud vím jsou stanovený nějaký pravidla o volnym pohybu psů asi je dodržovat nemusíš?!to už je fakt jen k zasmání..ta omluva byla tak trochu "ironická"..

Pro všechny

(Lenka, 23. 3. 2009 20:18)

Pro Katku - zcela souhlasím..
Pro Evu a jjjj - Psi jsme měli puštěný, ale ke kotcum se nepřibližovali. Seděla jsi vevnitř, jak jsi sama napsala, já byla u dveří. A když tam ten tvůj začal blafat, tak jsem vyšla je zkontrolovat.. Zavolala jsem na naše psy a oni vylezli z místnosti kde jsou uskladněný zástěny a rukávy... Měla jsi to řešit hned, když se ti něco nelíbilo..
Pro Michala - omlouvat se nemusíš.. Když něco vidím, že někdo cvičí špatnš, tak ho pouze upozorním.. Na vedení výcviku jsou stanoveni výcvikáři..

IPO vs TART

(Rozhodčí, 23. 3. 2009 20:00)

Dobrý den! Jako bývalý rozhodčí vrcholových soutěží bych se rád v rychlosti vyjádříl k vašemu sporu TART versus IPO. Začnu IPEM. Podle mých dlouholetých poznatků je pes který cvičí pouze IPO jen takovým "psovodovým autíčkem na vysílačku". Sám jsem byl svědkem toho kdy pes přišel na cvičiště a rozhodily ho místa s uschlým travnímn porostem. Kdyžto Tart upřednostňuje hlubší spolupráci mezi psem a psovodem a psi jsou mnohem připravenější pro nečekané situace. Pokud je Tartový výcvik prováděn pod dohledem zkušených výcvikářů je takový pes mnohem "použitelnější" pro běžný život a jeho reakce jsou "průhlednější" než u psa vystresovaného například suchou trávou. Kromě toho jsem zažil i na IPU takové výcvikové metody, které hraničily až s týráním. Samozřejmě netvrdím, že jinde se to neděje, ale o tomhle případu bych se nerad více rozšiřoval z důvodu možného dalšího zneužití. Zde sem psal pouze svůj názor na tyto dva zkušební řády a proto bych nerad zveřejňoval své jméno z důvodu možných reakcí z řad bývalých i současných rozhodčí a kolegů.

pro Katku

(Péťa, 23. 3. 2009 19:27)

Psíci byli na zkoušky připravený výtečně, jen Faust prostě nechtěl stopovat. Tartovej pes totiž neni žádný hej nebo počkej. Tartovej pes totiž musí mít svůj den, dobře se vyspat, navíc neměl svojí nášlapku, špinavou stopovačku a rozhodčí byl kuřák, tak proto to nevyšlo. Přípravou to určitě nebylo dyť stopuju skoro každej měsíc jednou. A navíc ZM sem zkoušel teprv po pátý.

pro Lindu

(jjjjjj, 23. 3. 2009 18:02)

To je ještě brzo tak týden před zkouškama.

Kdepak budou stopy na zkoušky???

(Linda, 23. 3. 2009 17:10)

Už se o tom nějak uvažuje, kde by se měly klást? Zvlášť u toho stopaře, rádi bysme si ten terén s Alíkem okoštovali...

pro jjjj

(Eva, 23. 3. 2009 16:09)

Měla jsem ti to říct hnedka na cvvčáku. Tak to aspoň říkám teď. Já vim, že třeba Faust Petra poslechne, snad i Donny Lenku, ale, musej u nich taky bejt, že jo. Jde o ně, a o to, jak je nechali venku běhat, a šli do klubovny, když jsme tam seděli, ke konci výcviku. Jasně, že když se psi volně pohybujou po place, půjdou i ke kotcum. A aby se šli podívat, co se děje a kde jejich psi jsou, až když uslyšej řev, to je dost pozdě. Naštěstí se tentokrát nic nestalo, ale píšu to tu proto, aby se to už neopakovalo a případnejm nechtěnejm úrazům se předešlo...

pro Lenku

(Michal, 23. 3. 2009 14:32)

tak hluboká omluva vám oboum,jste prostě lepší s počtem zkoušek jen o tom to ale není..IPO nemám to je fakt a pujdu až budu vědět,že to k něčemu je a bude to za pěknej počet bodů a bude to vypadat.když už jste teda tak dobrý proč to neučíte druhý?!pro upřesnění co třeba se víc účastnit výcviku to asi není třeba,že..mluvíš o strojích!to z nás nemá nikdo a pokud Ti připadá srovnávat cvičení tak,aby to vypadalo a byla z toho právě radost tak nevím asi se snažím o něco jinýho a nejen já myslím..

pro zúčastněné

(Katka M, 23. 3. 2009 13:32)

myslím, že je zcela zbytečné se tady dohadovat, kdo kolik má zkoušek, a který ZŘ je lepší... je každého věcí, podle kterého či kterých chce cvičit a dělat zkoušky, ale měl by v každém případě nejen psa, ale i sebe na ně co možná nejlépe připravit ... pak by se i opakovaně nestávalo to, co tuto sobotu

Pro Michala

(Lenka, 23. 3. 2009 11:05)

Vždyť už nějaký zkoušky má a i myslím, že víc než ty.. A dokonce má i z IPa, to ty snad ani ne.. A myslím si, že IPo není jak dlouhou dobu strávíš na cvičáku.. Mně osobně stačí, že pes má z toho co dělá radost a trochu to vypadá a nedusim ho tam, aby cvičil a byl jako stroj..

pro Evu

(jjjjjj, 23. 3. 2009 8:22)

Výcvik sem měl já. Ničeho sem se nevšiml. Měla si přijít a já bych to zařídil. Napiš o koho jde a já udělám potřebná opatření. Dík.

Co volnej pohyb psů??

(Eva, 23. 3. 2009 0:03)

Ahojka. Měla bych jednu připomínku, a to k volnýmu běhání psů po place. Zvlášť, když u těch psů není přítomnej ani jejich majitel. Když už někdo chcete nechat běhat psa volně, tak by to snad mělo bejt jak pod vaším dohledem, tak toho, co má výcvik, myslím, ne? Ale nechat psa na place neuvázanýho, to je dost risk, když v kotcích jsou jiný.
Jo, jde mi hlavně o ten dnešek, ale i o dny následující... sice se tentorkát nic nestalo, ale co kdyby? A pak řešit urvanej psí čenich jen kvůli tomu, že si někdo nedokáže ohlídat svýho psa, to je dost... jak to vůbec napsat, že??? Vždycky je přece lepší myslet dopředu, a předcházet podobnejm věcem!!!

Péťovi

(Michal, 22. 3. 2009 23:20)

prosim tě můžeš chvíli nechat Tart někde než uděláš nějakou zkoušku..a jedna věc neber si IPO do pusy ještě jsi ho ani nezkusil a myslim,že na něj ani nemáš víš tam se totiž bodujou ty nepřesnosti,který máš skoro všude a to je jen poslušnost.ale musím se ti omluvit to víš mi se sportovníma psíkama nezvládáme služební výkon.a jen tak pro srovnání cvičím nároďák a o IPO bych rád taky zkusil to,aby nedošlo k nedorozumění.začni třeba tím,že budeš na cvičáku víc vidět a cvičit jako ostatní..

pro tarťáka

(jjjjj, 21. 3. 2009 22:13)

Řekl sis o to:"Jdi do pr....", ale nápad stojí za uvážení jako odreagování na závěr tábora, plus bych tam musel udělat úpravy, aby se hafani nekazili.

pro Fšichni

(Péťa, 21. 3. 2009 20:45)

Měl bych návrh a potřeboval bych názor více lidí. Vloni sem byl na závodech kde sem jako obvykle udělal spíš vostudu,
ale o to byly divácky lepší. Jmenovalo se to STOŽECKÝ POHÁR.Jde o závody
převážně podle TARTu. Byl bych pro udělat obdobný závody i u nás na cvičáku
třeba o tom letním táboře. Byly by to závody neoficiální, tim myslim že by nám to odpískal třeba Jindra. U nás by sme
to museli trochu pozměnit pro podmínky cvičáku a účastníků.
Pro lepší představu dám pár příkladů: Stopa přirozenýho charakteru, to znamená žádný lomy, žádný rovný úseky. Prostě
jako když utíkáte přírodou a vyhejbáte se různým překážkám. Část poslušnosti by bylo hejno různejch překážek, plůtky
lavičky... Nebo odhodíte aport otočíte se, k aportu vyjde figurant třeba s rukávem a pes má přinést aport. Pište
návrhy na disciplíny a hlavně jestli má smysl o takových závodech přemejšlet, protože je to trochu "kurvení" psů.
Disciplíny nemusí mít s tartem nic společnýho (kus nároďáku, kus ipa...) a může být i víc kategorií, něco jako ZM, ZVV1,.... Viděl bych asi
jednu kategorii pro méně zkušené psy, ty co si je nechtěj zku..., nebo ipaře a na psy zkušenější, nebo ty kde už neni
co zkazit. Pište libovolný návrhy, dotazy a klidně mě i někam pošlete....


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

následující »



 

 

Kontakt

ZKO Pyšely

200 m za obcí Pyšely - Nová Ves, směr Senohraby
okres Benešov

777 890 896 - V. Zlesák, předseda

predseda@zko-pysely.cz